Per bakom disken på Din Deli i Ulricehamn

Att vara företagare i Ulricehamn

Allt fler företag hittar till Ulricehamn, som under 2014 utnämndes till en av Västra Götalands främsta tillväxtorter. Här finns många starka varumärken representerade inom flera branscher. Med bra kommunikation och ett strategiskt läge är Ulricehamn intressant för såväl nya som redan etablerade företag.

I Ulricehamn förs dessutom ett nära samarbete mellan näringsliv och skola. För att säkerställa att företagen i framtiden ska ha kompetent personal så jobbar NUAB med att stärka samarbetet mellan lokala företag och gymnasielever.

Områden i Ulricehamn

Centrala Ulricehamn

I centrum finns kända kedjor representerade tillsammans med en rad lokala företag. Centrum bjuder även på ett brett utbud av mysiga kaféer och restauranger samt Hotell Bogesund med utsikt över Åsundens strand.

cityforeningen.se

Gällstad

Cirka sjutton minuters bilfärd söder om Ulricehamns centrum finns shoppingdestinationen Gällstad med outletbutiker från främst modeindustrin, men även inom andra branscher.

gallstad.nu

Branscher

Ulricehamn har idag cirka 3000 företag i kommunen. Näringslivet är differentierat och är starkt inom bygg-, tillverknings- och textilindustrin. De senaste åren visar på en viss tillväxt av företag inom besöksnäringen. Att vi har en bredd på branscher och många små företag har visat sig vara en styrka i en föränderlig värld. De senaste årens oro på världsmarknaden har företagen hanterat väl.

I Ulricehamn finns flera starka tillväxtföretag som Lager 157, Hökerum Bygg, Ulricehamns Betong, B&B Tools, Emballator, AP&T, LKPex, Botek, Bolon och Wernerssons ost m.fl.

Fyll i formuläret och få en kostnadsfri rådgivning

Dina personuppgifter sparas så länge Näringsliv Ulricehamn AB sköter ditt ärende. Men Näringsliv Ulricehamn AB styrs också av regelverket kring allmänna handlingar. Vi måste alltså följa regler i Tryckfrihetsförordningen, Offentlighets- och sekretesslagen och Arkivlagen. Dina uppgifter får inte alltid raderas och kan ibland behöva sparas för all framtid.