Ferieentreprenör i Ulricehamn

Nytt namn men samma upplägg!

Att vara egen företagare under sommarlovet är garanterat roligt, samtidigt som det är en merit för framtiden. Som ferieentreprenör får du lära dig att driva ett eget företag. Här arbetar du självständigt och bestämmer dina arbetstider.

Som ferieentreprenör får du
• Utbildning i företagandets grunder
• Vägledning och experthjälp såväl före som under sommaren
• Ditt företag får ett stipendium på 2 500 kronor för att komma igång med verksamheten
• Kontakter till företag och redan etablerade entreprenörer
• Insikter och praktisk erfarenhet av företagande, ekonomi, lagstiftning, marknadsföring, försäljning, affärsidéarbete m.m.
• Hjälp med eventuell redovisning av skatter och avgifter
• Stöd om du vill driva din affärsidé vidare

Vem kan ansöka?
Du som är född 2001–2003, folkbokförd i Ulricehamns kommun och lämnar års-kurs 9 eller går på gymnasiet kan söka ferieentreprenör.

Så här går det till
Du kommer att kallas på en intervju/ obligatoriskt informationsmöte där du får en möjlighet att bolla tankar kring affärsidéer, samt få reda på vad som förväntas av dig.

Obligatorisk kick off
Programmet startar med fem dagars obligatorisk utbildning den 17, 18, 19, 24 och 25 juni där du får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för ditt företag. Efter kick-off veckan är du certifierad ferieentreprenör. Du får ett startkapital på 2 500 kr och en försäkring som gäller under din tid som företagare.

Starta ditt företag
Du startar upp ditt företag och börjar sälja den produkt eller tjänst du har som idé! Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar men du bör vara aktiv och driva ditt företag i minst tre veckor. Bra att veta: om du tjänar mindre än 19 670 kr/år behöver du inte betala skatt.

Kick-out

Den 5 och 6 augusti samlas vi och tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren och du får ditt diplom. Då avslutas också ditt företag i ferieentreprenörsformen. Vill du fortsätta med att driva ditt företag, kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det på!

Vill du veta mer?
Kontakta projektledaren Ulla Zander mobil 0706-73 37 56 eller Charlotte H Svensson på Näringsliv Ulricehamn AB, 0766-43 59 67, om du vill veta mer om hur det är att vara ferieentreprenör.

Ansökningsperioden är 1–20 mars 2019.
Ansök här: https://feriebas.se/ulricehamn/