Kalender

27 september

Turismens dag

08.00 - 10.30 Sinnenas Hus, Borås

Turistorganisationerna i Boråsregionen bjuder in till frukostmöte på Turismens dag. Turistorganisationerna informerar om de  gemensamma projekten InfoPoint & Cykla och vandra i Sjuhärad.. Anna Lilja presenterar Convention Bureau. Föreläsaren Jens Lind pratar om ”Med passionen som drivkraft”. Prisutdelning ”Årets Turismprofil” i Boråsregionen delas ut. Läs mer och anmäl dig här!

5 oktober

Föreläsning: Varför gör vi bara inte det vi vet att vi borde?

07.30 - 09.00 Hotell Lassalyckan

Vi har aldrig varit så upplysta som idag och ändå har vi aldrig mått så dåligt. Det finns ju hundratals ”borden” i våra liv. Kost och träningsvanor är nummer 1 på listan över det som de flesta vill ändra på… men också det som vi har svårast att förändra på sikt. Pernilla Larsson är leg. dietist och fotbollsdomare på allra högsta nivå och en uppskattad föreläsare runtom i Sverige. Läs mer och anmäl dig här!

6 oktober

Fredagsklubben

07.00 - 08.30 Hotell Bogesund

Frukostmöte som arrangeras i samarbete mellan Företagarna, Cityföreningen och NUAB. Den här gången har vi glädjen att välkomna och få lyssna till Lars Rundbom, ordförande och delägare i Branäsgruppen som är ny ägare till Ulricehamns Skicenter. För mer information och anmälan läs här!

10 oktober

Informationsträff på Skatteverket: Nytt företag i Sverige – information på lätt svenska

14.00 - 17.00 Skatteverket i Borås

Är du ny i Sverige och startat egen firma? Tycker du det är svårt med skatter, moms och deklarationer? Du är inte ensam. Läs mer och anmäl dig här!

10 oktober

Föreläsning LinkedIn

18:30 Folkets Hus, Ulricehamn

Hur du använder LinkedIn för att skapa nya affärer, utveckla ditt nätverk och nå ut till nya professionella möjligheter! Kvällens föreläsare är Christoffer Bertilsson är grundare och VD bakom LinkedKurs. Han har lång erfarenhet med att hjälpa professionella att utnyttja digitala plattformar bättre och bli mer relevanta för den nya "digitala tidsåldern".  Läs mer och anmäld dig här!

15 oktober

StyrelseAkademien har en certifieringsutbildning i styrelsearbete

2017-10-15 09.00 - 2017-10-16 17.00 Örby

Vi vill att du ska öka dina kunskaper inom bolagsstyrning och styrelsearbete. Att göra dem både bredare och djupare. Vi vill rusta dig för att bli en mera kompetent ledamot eller ordförande med ambitionen att du skall vilja bidra mera aktivt till ett professionellare arbete i de styrelser du verkar i eller kommer att verka i. Du som är ägare, vill förutom detta, även kunna få en fungerande helhet i din bolagsstyrning och snabbare nå dina framtida mål. Anmäl dig och läs mer här!

19 oktober

Hur är företagsklimatet i Ulricehamn?

11.30 - 13.00 Hotell Bogesund

Svenskt Näringsliv bjuder in till ett samtal om företagsklimatet i Ulricehamns kommun. Förståelsen för att det är företagen som skapar jobben är viktig, liksom förståelsen för företagens villkor. Svenskt Näringsliv har under mer än femton års tid undersökt hur företagsklimatet utvecklats i Ulricehamn. Vad betyder företagsklimatet för konkurrenskraften, tillväxten och jobben i Ulricehamn? Hur kan företagsklimatet i Ulricehamn bli bättre? Hur är företagsklimatet i Ulricehamn jämfört med övriga Sjuhärad och Sverige? Läs mer och anmäld dig här!

14 november

Informationsträff på Skatteverket: Ny företagare – enskild firma

17:00 - 20:00 Skatteverket i Borås

En informationsträff för dig som nyligen registrerat en enskild firma. Vi går igenom skatter och avgifter samt hur du enkelt redovisar uppgifterna till oss genom våra e-tjänster. Läs mer och anmäl dig här!

7 december

Informationsträff på Skatteverket: Ny företagare – enskild firma

14.00 - 17.00 Skatteverket i Borås

En informationsträff för dig som nyligen registrerat en enskild firma. Vi går igenom skatter och avgifter samt hur du enkelt redovisar uppgifterna till oss genom våra e-tjänster. Läs mer och anmäl dig här!