Leva & bo i Ulricehamn

Kombinera fantastiskt boende med goda jobbmöjligheter!

Ulricehamn växer. Fram till år 2020 planeras 2000 nya bostäder. Här kommer det finns något för alla. Vill du bygga ditt eget drömboende med skidbacken runt knuten, hitta en sjönära lägenhet eller bo i radhus med bästa orienteringsläge? Det kan du göra hos oss i Ulricehamn.

Ny motorväg! Ulricehamn ligger en timmas bilresa öster om Göteborg mellan Borås och Jönköping. Nu står vår nya motorväg klar och då tar det bara ca 30 minuter att pendla till Borås och ca 40 min till Jönköping.

Ulricehamn är känt för sitt genuina och pittoreska centrum omgivet av många trävillor och sjön Åsunden. Runt tätorten finns ytterligare tjugo orter som erbjuder ett naturnära boende, möjlighet till att ha hästgård eller verka inom de växande gröna näringarna. Turismsektorn växer kraftigt i Ulricehamn och naturen runt orterna erbjuder rekreationsmöjligheter året om. Högskolor finns i Borås, Jönköping, Varberg, Skövde och i universitet finns i Göteborg. Med flera stora städer runt knuten kan man kombinera ett attraktivt boende till en låg kostnad och ända ha en av Sveriges snabbast växande arbetsmarknader att tillgå.

Läs mer om att leva och bo i Ulricehamns på ulricehamn.se.
Hitta din nya bostad här!

En landsbygd med möjligheter, en landsbygd att älska!

Möt våra tre par och deras verksamheter och läs om hur de upplever att bo på landsbygden i Ulricehamn.

Hermans Lada, Ann och Anders Stenström

Paret som driver egna företag i Göteborg sedan flera år men som nu valt att köpa och flytta till släktgården i Vedåsla, Dalum. Här har de byggt om en gammal lada och startat ny verksamhet. En verksamhet för konserter, företagskonferenser, föreläsningar och temakvällar. Tack vare ladan kan Ann komplettera sin befintliga webbutik med en fysisk butik och ateljé där hon kan möta kunden och besökaren och sälja sina egna produkter.
På frågan om det finns andra värden och fördelar i att driva företag i Dalum kontra en storstad svarar Ann – ”Den här platsen är magisk och ger så otroligt med energi, något jag inte kan hitta i en storstad!” Anders lägger till att – ”det som är annorlunda mot staden är att där är mer känsla av konkurrens men här finns en känsla av samarbete.”
De har precis börjat sin resa och haft första säsongen av konserter i sin lada. De driver sin lada med liv och lust och där musiken får ta stor plats. Ann och Anders ser ljust på framtiden och ser stora möjligheter till utveckling av Hermans Lada.

Hermans Lada

Moa Andersson och Niclas von Schantz

Paret som hittat sitt drömboende och en plats för att tanka energi, vara sig själva och känna ett lugn som inte finns i storstaden. Därmed inte på något sätt missa utan dessutom ha närheten och möjligheten till storstadspulsen.
Detta par har helt klart annorlunda yrken och arbetar väldigt oregelbundna arbetstider, de har hela Sverige och Europa som arbetsplats. Moa arbetar som mixolog och konceptdesigner och Niclas är Creative director och helikopterpilot.
På frågan om vilka fördelar som finns med att bo på landsbygden i Ulricehamn så svarar Niclas – ”kontrasten mellan den puls och aktivitet som våra yrken innebär och lugnet i att få komma hem till sin bubbla och tanka energi”
Moa gillar att få komma hem, känna ensamhet och bara kunna vara själv och inte behöva vara så himla trevlig :)
Niclas tillägger också -Vissa dagar kan man sitta på bryggan och dricka kaffe samtidigt som man har videokonferens med någon i en helt annan del av Sverige, det kan man ju göra även från en lägenhet i stan men sannolikheten att man gör det är inte lika stor.

Tångabo gård, Christer och Bodil Sandberg

Familjeföretaget som satsat för framtiden!
Familjen Sandberg har drivit jord- och skogsbruk i Varnum i flera generationer. Sedan några år tillbaka har Christer och hans familj tillsammans med Christers bror Håkan tagit över gården. De har satsat på ny robotteknik och byggt ut ladugården med plats för fler djur och en gårdsbutik där de bl.a. säljer gårdens eget mjöl och potatis. I grunden är gården en mjölkgård med 5 anställda men de har flera delar i företaget vilket gör att hela familjen har möjlighet att arbeta i företaget. Bodil som tidigare arbetat i blomsterbutik och klädbutik, har stort intresse för blommor och inredning så när det var dags för att investera i ny teknik och bygga ny ladugård bestämde de sig för att utöka verksamheten med ytterligare en del och satsa på egen gårdsbutik. Att ha flera verksamheter i företaget är en styrka och trygghet och gör att man inte är lika sårbar.
På frågan om vad som är fördelen med att driva ett familjeföretag svarar Christer- ”man är väldigt nära både i uppgång och nedgång och kan stötta varandra”, det ger en skön känsla att kunna se växtlighet, öppen hag- och betesmark och veta att det är ett resultat av det jobb man lägger ner.

Tångabo Gård

Aktuella bostadsprojekt och kommande tomtområden

Norra Stranden

Vid Åsundens norra strand finns nu två bostadsrättshus om 14 våningar. Etapp 1 var om 64 lägenheter och under april/maj 2016 flyttade köparna in. Etapp 2 om 67 lägenheter var klart för inflyttning januari/februari år 2017. Läs mer om projektet här!

Stadsskogen

Området Stadsskogen i Ulricehamn är ett helt nytt område där villor och flerbostadshus uppförts nära natur, skolor och sportanläggningen Lassalyckan. Under 2016 har tre flerbostadstomter sålts till följande projektörer Byggarvid, EREIM och Peab.

Byggarvid ska bygga 16 st bostadsrätter i enplans- och etagehus. Säljstartad med planerad byggstart hösten/vintern 2016, för mer information BRF Stadsskogen

EREIM, ska bygga radhuslängor om två våningar, mer info om projektet och projektören på Ereim.se

PEAB ska uppföra flerbostadshus om högst fyra våningar. Mer information kommer.

Granhagen

I det nya kvarteret Granhagen säljs 12 tomter för villabyggnation, tomterna är planerade för 1-plans, 1,5-plans och sluttningsvillor. Försäljning pågår, för mer info Kvarteret Granhagen

Handelsträdgården – Villastaden

I sjönära läge vid Villastan detaljplanerar Ulricehamns Kommun för upp till 23 villatomter. Planerad säljstart är 2017. Följ arbetet och få aktuell status på Ulricehamn.se