Pågående Kampanjer

Kompetensförsörjning

Kompetensförsörjning är ett problem för många arbetsgivare i Ulricehamn. Näringsliv Ulricehamn har fått i uppdrag av VD-nätverket för Ulricehamns Industriföretag att se på möjligheten att ta till vara på den kompetens som finns hos de nyanlända ulricehamnarna. I mitten av maj ska vi därför besöka Nässjö Lärcenter för att få inblick i deras framgångsrika projekt med att låta nyanlända som håller på att lära sig svenska på SFI, samtidigt få praktik på ett företag.

Praktiken har i väldigt många fall lett till anställning på praktikföretaget. Vi gör resan till Nässjö tillsammans med SFI i Ulricehamn, kommunens Arbetsmarknadsenhet och Arbetsförmedlingen.

Läs mer

Änglagårdsveckor

I år är det 25 år sedan Colin Nutleys första film i serien om Änglagård hade premiär (1992) och då sågs den av över 1 miljon biobesökare. Filmen är numera en svensk filmklassiker. Det vill vi uppmärksamma och fira! Den 28 aug till den 10 sep kommer det vara aktiviteter runt om i kommunen med koppling till Änglagårdsfilmerna. Det blir bland annat bussturer, utställning och filmvisning.

Se programmet här

Annons i 7H Affärer i september

REKO-ring Ulricehamn

Den 24 augusti hölls ett informationsmöte om REKO (lokalt producerad mat direkt från producent till konsument utan mellanhänder) och det var väldigt roligt att se att intresset för lokal mat är så stort. Den 7 september är första utlämningstillfället för REKO-ring Ulricehamn. Är du intresserad av vad detta är så ansöker du om medlemskap i sluten grupp på Facebook, (REKO-ring Ulricehamn).

Hitta gruppen här

Filminspelning för landsbygden

Under våren och sommaren har vi spelat in en reklamfilm för landsbygden. Vi väntar med spänning för att visa er resultatet!

Föreläsningar

Näringsliv Ulricehamn har arbetat mycket med att ta fram föreläsningar och workshops inom aktuella och viktiga områden. I höst har vi en föreläsningsserie på temat kompetensförsörjning samt information om den nya dataskyddsförordningen - GDPR.

Se kalendariet här

Annons i Västsvenska Arenan 2017 och Dagens Industri

Lassalyckan och Västgötaloppet rullar på TV4 under vecka 36

Reklamfilm för boende rullar på TV4 under vecka 39

Reklamfilm om etablering i Ulricehamn på kanal 5 under VM-kval matcherna den 7 och 10 oktober