Tjänster

Vi erbjuder dig allt från rådgivning och nätverksträffar till hjälp med etablering eller kommunala ärenden. Här hittar du alla våra tjänster.

Rådgivning

Vi erbjuder rådgivning för dig som är företagare eller som funderar på att bli. Rådgivningen kan gälla allt från att välja företagsform till att skriva affärsplan eller utforma budget. Vi kan också fungera som ett bollplank eller hjälpa till med vart man ska vända sig i olika skeenden. Ingen fråga är för liten eller för stor!

Coachning

För dig som behöver extra stöd eller en skjuts på vägen i ditt företagande så erbjuder vi coachning. Tjänsten kan också passa dig som är en mer erfaren företagare men som vill utvecklas och ta nästa steg.

Starta eget-utbildning

Vi anordnar starta eget-utbildningar, där du vid fem tillfällen får kunskap om hur du kan gå till väga när du ska starta din egen verksamhet. Utbildningarna hålls 1-2 gånger per år med olika teman, exempelvis kvinnligt företagande eller företagande för nyanlända.

Nätverksträffar/frukostmöten

På Näringsliv Ulricehamn anordnar vi frukostmöten och andra nätverksträffar. På så sätt får du som företagare möjlighet att bredda ditt kontaktnät och träffa andra likasinnade. Anmälan sker till info@nuab.eu.

22 februari

Spara pengar- jobba förebyggande med arbetsmiljö

12.00 - 13.30 Björkedal konferens och boende, Björkedal 101 Blidsberg

Lunchföreläsning om arbetsmiljö och hur du som arbetsgivare kan förebygga och främja en god arbetsmiljö. Johanna Petersson är beteendevetare och har i många år arbetat med arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor både i offentlig och privat sektor. Hennes föredrag har utgångspunkt i Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS2015:4. och vänder sig främst till arbetsgivare med minst 5 anställda. Johanna kommer berätta om och ge tips på hur man genom systematiskt arbetsmiljöarbete kan skapa en arbetsplats där människor trivs, mår bra och även presterar bra. Läs mer och anmäl dig här!

5 mars

Levande Landsbygd med Jerry Engström

18:30 - 20:30 Rådde Gård Länghem

forelasning-landsbygd-jerryJerry Engström föreläser om ”Hur vi tillsammans bygger en levande landsbygd” Han pratar platsutveckling och landsbygdens möjligheter, ger inspirerande exempel och tips på hur man kan gå tillväga för att lägga grunden till en levande landsbygd. Jerry är själv företagsledare, driver Friluftsbyn är en mycket inspirerande och energigivande föreläsare. Han är marknadschefen, turismentreprenören och inspiratören med erfarenhet och dokumenterad framgång från både multinationella, mellanstora och små företag. På meritlistan hittar vi utmärkelser som Sveriges Bästa Marknadschef,Årets Landsbyggare och Årets Nyföretagare. För mer info Anmäl dig här senast 3 mars

10 april

Dialoglunch

11.45 - 13.00

Näringsliv Ulricehamn bjuder in alla företagare i Ulricehamns kommun till dialoglunch. Vi vill ge dig möjlighet att träffa andra företagare, kommunala tjänstemän och politiker på ett lätt och trivsamt sätt. Boka in datumet nu, mer information kommer.

Företagsbesök

Vi besöker regelbundet företag för att se verksamheter och informera oss om viktiga frågor som kan bidra till en positiv utveckling i framtiden. På så sätt vill vi främja en positiv företagsutveckling i hela kommunen. En del av besöken görs tillsammans med kommunledningen i Ulricehamn.
Kontakta oss på Näringsliv Ulricehamn AB om du vill ha ett företagsbesök! 

Samarbete mellan skola och näringsliv

Vi samarbetar med gymnasieskolan Tingsholm i Ulricehamn, som är ett av Sveriges främsta gymnasier vad gäller resultat inom Ung Företagsamhet. På Tingsholm kan man läsa företagarinriktning på alla program, och många företagare i Ulricehamn ställer upp som handledare för de unga företagarna.

Vi verkar även för att företagens åsikter fångas upp av gymnasiet och det finns flera branschråd inom skolan där man som företagare kan vara med och påverka.

För att främja kvaliteten på teknikutbildningar i regionen arbetar vi också med kvalitetsstämpeln Teknikcollege, där Ulricehamn, Borås och Marks kommuner samarbetar. Hög teknisk kompetens är avgörande för svensk tillväxt, och med Teknikcollege vill vi vara med och säkerställa den tekniska kompetensen i Sjuhäradsområdet.

Sommarlovsentreprenörer

Bli din egen chef i sommar

Skapa ditt eget sommarjobb, själv eller tillsammans med en kompis! Vi hjälper er med utbildning, försäkring och stöd. Dessutom får alla deltagare ett startkapital.

sommarlovsentreprenör webb

 

 

 

 

 

Under sommarperioden arrangerar Näringsliv Ulricehamn ett program som heter ”Sommarlovsentreprenörer”, vilket är en möjlighet för ungdomar mellan 16 och 18 år att driva företag under sommarmånaderna med hjälp av professionell coachning.

Att vara egen företagare under ett sommarlov är garanterat roligt, samtidigt som det är en merit för framtiden. Som sommarlovsentreprenör får du lära dig att driva ett eget företag. Här arbetar du självständigt och bestämmer dina arbetstider.
.
Som sommarlovsentreprenör får du:
  • Utbildning i företagandets grunder
  • Vägledning och experthjälp såväl före som under sommaren
  • Ditt sommarlovsföretag får ett stipendium på 2500 kronor för att komma igång med verksamheten
  • Kontakter till företag och redan etablerade entreprenörer
  • Insikter och praktisk erfarenhet av företagande, ekonomi, lagstiftning, marknadsföring, försäljning, affärsidéarbete etc.
  • Hjälp med eventuell redovisning av skatter och avgifter
  • Stöd ifall du vill driva din affärsidé vidare

Vem kan ansöka?

Du som är född 2000 -2002, folkbokförd i Ulricehamns kommun och lämnar årskurs 9 eller går på gymnasiet kan söka sommarlovsentreprenör.

Så här går det till

Du kommer att kallas på en intervju/ obligatoriskt informationsmöte där du får en möjlighet att bolla tankar kring affärsidéer, samt få reda på vad som förväntas av dig.

Obligatorisk kick off

Programmet startar med fem dagars obligatorisk utbildning den 18, 19, 20, 25 och 26 juni där du får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för ditt företag. Efter kick-off veckan är du certifierad sommarlovsentreprenör. Du får ett startkapital på 2 500 kr och en försäkring som gäller under din tid som företagare.

Starta ditt företag

Du startar upp ditt företag och börjar sälja den produkt eller tjänst du har som idé! Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar men du bör vara aktiv och driva ditt företag i minst tre veckor. Bra att veta: om du tjänar mindre än 19 247 kr/år behöver du inte betala skatt.

Kick-out

Den 6 och 7 augusti då samlas vi och tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren och du får ditt diplom. Då avslutas också ditt företag i sommarlovsentreprenörsformen. Vill du fortsätta med att driva ditt företag, kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det på!

Vill du veta mer?

Kontakta projektledaren Ulla Zander mobil 0706-73 37 56 eller Charlotte H Svensson på Näringsliv Ulricehamn AB, 0766-43 59 67, om du vill veta mer om hur det är att vara sommarlovsentreprenör.

Ansökningsperioden är 1-20 mars 2018.

Ansök här

Kommunala ärenden

Vi lotsar dig in i kommunen! Vi hjälper dig som företagare med kommunala ärenden, så som bygglov eller tillstånd, och ser till att du har en enkel väg in till kommunen för en smidig etablering.

Infartsskyltar

För att marknadsföra Ulricehamn för förbipasserande samt att visa bredden och mångfalden i det utbud som ges i Ulricehamn finns två stycken infartsskyltar vid v40, en i västra riktningen och en i östra. Skyltarna är ett komplement till övriga informationskanaler. Läs våra riktlinjer om att få synas på infartsskyltarna här.

Nyheter

Håll dig uppdaterad om vad som händer, både i Ulricehamn och hos oss på Näringsliv Ulricehamn AB. Med vårt nyhetsbrev får du information om aktiviteter och träffar, samt kan läsa om nyheter som är intressanta för dig som företagare.

Personuppgifter som lämnas i samband med prenumerationer av vårt nyhetsbrev sparas bara så länge som du är prenumerant. När du avanmäler dig raderar vi dina personuppgifter.