Tjänster

Vi erbjuder dig allt från rådgivning och nätverksträffar till hjälp med etablering eller kommunala ärenden. Här hittar du alla våra tjänster.

Rådgivning

Vi erbjuder rådgivning för dig som är företagare eller som funderar på att bli. Rådgivningen kan gälla allt från att välja företagsform till att skriva affärsplan eller utforma budget. Vi kan också fungera som ett bollplank eller hjälpa till med vart man ska vända sig i olika skeenden. Ingen fråga är för liten eller för stor!

Coachning

För dig som behöver extra stöd eller en skjuts på vägen i ditt företagande så erbjuder vi coachning. Tjänsten kan också passa dig som är en mer erfaren företagare men som vill utvecklas och ta nästa steg.

Starta eget-utbildning

Vi anordnar starta eget-utbildningar, där du vid fem tillfällen får kunskap om hur du kan gå till väga när du ska starta din egen verksamhet. Utbildningarna hålls 1-2 gånger per år med olika teman, exempelvis kvinnligt företagande eller företagande för nyanlända.

Nätverksträffar/frukostmöten

På Näringsliv Ulricehamn anordnar vi frukostmöten och andra nätverksträffar. På så sätt får du som företagare möjlighet att bredda ditt kontaktnät och träffa andra likasinnade. Anmälan sker till info@nuab.eu.

Företagsbesök

Kommunledningen och NUAB turnerar regelbundet runt bland kommunens företag och vill gärna se er verksamhet, träffa företagsledningen och informera sig om viktiga frågor som kan bidra till en positiv utveckling i framtiden.
I delegationen ingår Mattias Josefsson, Kommunalråd (S), Roland Karlsson , Kommunalråd (C), Roger Wilhelmsson, Oppositionsråd (M), Håkan Sandahl, Kommunchef i Ulricehamns kommun, Camilla Palm, Tf VD på Näringsliv Ulricehamn AB, Annika Berglund, Näringslivskoordinator på Näringsliv Ulricehamn AB.

Om du vill boka en tid med en eller flera ur delegationen, fyll i din information nedan eller ring tfn 0321-595960.

Samarbete mellan skola och näringsliv

Vi samarbetar med gymnasieskolan Tingsholm i Ulricehamn, som är ett av Sveriges främsta gymnasier vad gäller resultat inom Ung Företagsamhet. På Tingsholm kan man läsa företagarinriktning på alla program, och många företagare i Ulricehamn ställer upp som handledare för de unga företagarna.

Vi verkar även för att företagens åsikter fångas upp av gymnasiet och det finns flera branschråd inom skolan där man som företagare kan vara med och påverka.

För att främja kvaliteten på teknikutbildningar i regionen arbetar vi också med kvalitetsstämpeln Teknikcollege, där Ulricehamn, Borås och Marks kommuner samarbetar. Hög teknisk kompetens är avgörande för svensk tillväxt, och med Teknikcollege vill vi vara med och säkerställa den tekniska kompetensen i Sjuhäradsområdet.

Sommarlovsentreprenörer

Bli din egen chef i sommar

Skapa ditt eget sommarjobb, själv eller tillsammans med en kompis! Vi hjälper er med utbildning, försäkring och stöd. Dessutom får alla deltagare ett startkapital.

sommarlovsentreprenör webb

 

 

 

 

 

Under sommarperioden arrangerar Näringsliv Ulricehamn ett program som heter ”Sommarlovsentreprenörer”, vilket är en möjlighet för ungdomar mellan 16 och 18 år att driva företag under sommarmånaderna med hjälp av professionell coachning.

Som sommarlovsentreprenör arbetar du självständigt och bestämmer dina arbetstider.
Du kan ansöka till sommarlovsentreprenör om du är:

  • född 1999-2001
  • inskriven i gymnasieskolan
  • folkbokförd i Ulricehamns kommun

Inledande utbildning
Under 5 inspirerande dagar förbereder vi dig för ditt företagande. Du träffar nya kompisar och får värdefulla kontakter från näringslivet. Introduktionsdagarna är 19-21 juni + 26-27 juni och är obligatoriska för att du ska få ditt startkapital och kunna starta företaget.

Så här driver du ditt företag
Du får ett startkapital på 2000 kr för att komma igång. Därefter tjänar du dina pengar på det du säljer, ensam eller tillsammans med en kompis under minst tre veckor. Du kommer att ha tillgång till utbildade handledare och mentorer för avstämning varje vecka.
Vi har gemensamma avslutningsdagar 7-8 augusti där vi sammanfattar sommarens erfarenheter.
Du kan läsa mer på www.sommarlovsentreprenor.se/starta-eget/
Anmälan – Ansökningstiden är 1 mars – 20 mars 2017
Du ansöker via Ulricehamns kommuns feriebas
www.feriebas.se/ulricehamn
OBS! Har du sökt en plats som sommarlovsentreprenör kommer du inte erbjudas ett feriearbete

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till Charlotte Hermansson Svensson 0321-595967 el charlotte.svensson@nuab.eu

Kommunala ärenden

Vi lotsar dig in i kommunen! Vi hjälper dig som företagare med kommunala ärenden, så som bygglov eller tillstånd, och ser till att du har en enkel väg in till kommunen för en smidig etablering.

Infartsskyltar

För att marknadsföra Ulricehamn för förbipasserande samt att visa bredden och mångfalden i det utbud som ges i Ulricehamn finns två stycken infartsskyltar vid v40, en i västra riktningen och en i östra. Skyltarna är ett komplement till övriga informationskanaler. Läs våra riktlinjer om att få synas på infartsskyltarna här.

Nyheter

Håll dig uppdaterad om vad som händer, både i Ulricehamn och hos NUAB. Med vårt nyhetsbrev får du information om aktiviteter och träffar, samt kan läsa om nyheter som är intressanta för dig som företagare.