Tjänster

Vi erbjuder dig allt från rådgivning och nätverksträffar till hjälp med etablering eller kommunala ärenden. Här hittar du alla våra tjänster.

Rådgivning

Vi erbjuder rådgivning för dig som är företagare eller som funderar på att bli. Rådgivningen kan gälla allt från att välja företagsform till att skriva affärsplan eller utforma budget. Vi kan också fungera som ett bollplank eller hjälpa till med vart man ska vända sig i olika skeenden. Ingen fråga är för liten eller för stor!

Coachning

För dig som behöver extra stöd eller en skjuts på vägen i ditt företagande så erbjuder vi coachning. Tjänsten kan också passa dig som är en mer erfaren företagare men som vill utvecklas och ta nästa steg.

Starta eget-utbildning

Vi anordnar starta eget-utbildningar, där du vid fem tillfällen får kunskap om hur du kan gå till väga när du ska starta din egen verksamhet. Utbildningarna hålls 1-2 gånger per år med olika teman, exempelvis kvinnligt företagande eller företagande för nyanlända.

Nätverksträffar/frukostmöten

På Näringsliv Ulricehamn anordnar vi frukostmöten och andra nätverksträffar. På så sätt får du som företagare möjlighet att bredda ditt kontaktnät och träffa andra likasinnade. Anmälan sker till info@nuab.eu.

13 juni

Dialoglunch

11.45 - 13.00

Näringsliv Ulricehamn bjuder in alla företagare i Ulricehamns kommun till dialoglunch. Vi vill ge dig möjlighet att träffa andra företagare, kommunala tjänstemän och politiker på ett lätt och trivsamt sätt. Boka in datumet redan idag! Mer information kommer.

21 augusti

Dialoglunch

11:45 - 13:00

Näringsliv Ulricehamn bjuder in alla företagare i Ulricehamns kommun till dialoglunch. Vi vill ge dig möjlighet att träffa andra företagare, kommunala tjänstemän och politiker på ett lätt och trivsamt sätt. Boka in datumet redan idag! Mer information kommer.

Företagsbesök

Vi besöker regelbundet företag för att se verksamheter och informera oss om viktiga frågor som kan bidra till en positiv utveckling i framtiden. På så sätt vill vi främja en positiv företagsutveckling i hela kommunen. En del av besöken görs tillsammans med kommunledningen i Ulricehamn.
Kontakta oss på Näringsliv Ulricehamn AB om du vill ha ett företagsbesök! 

Samarbete mellan skola och näringsliv

Vi samarbetar med gymnasieskolan Tingsholm i Ulricehamn, som är ett av Sveriges främsta gymnasier vad gäller resultat inom Ung Företagsamhet. På Tingsholm kan man läsa företagarinriktning på alla program, och många företagare i Ulricehamn ställer upp som handledare för de unga företagarna.

Vi verkar även för att företagens åsikter fångas upp av gymnasiet och det finns flera branschråd inom skolan där man som företagare kan vara med och påverka.

För att främja kvaliteten på teknikutbildningar i regionen arbetar vi också med kvalitetsstämpeln Teknikcollege, där Ulricehamn, Borås och Marks kommuner samarbetar. Hög teknisk kompetens är avgörande för svensk tillväxt, och med Teknikcollege vill vi vara med och säkerställa den tekniska kompetensen i Sjuhäradsområdet.

Ferieentreprenör

Bli din egen chef i sommar. Nytt namn men samma upplägg!

Att vara egen företagare under sommarlovet är garanterat roligt, samtidigt som det är en merit för framtiden. Som ferieentreprenör får du lära dig att driva ett eget företag. Här arbetar du självständigt och bestämmer dina arbetstider.

sommarlovsentreprenör webb

 

 

 

 

 

Som ferieentreprenör får du
• Utbildning i företagandets grunder
• Vägledning och experthjälp såväl före som under sommaren
• Ditt företag får ett stipendium på 2 500 kronor för att komma igång med verksamheten
• Kontakter till företag och redan etablerade entreprenörer
• Insikter och praktisk erfarenhet av företagande, ekonomi, lagstiftning, marknadsföring, försäljning, affärsidéarbete m.m.
• Hjälp med eventuell redovisning av skatter och avgifter
• Stöd om du vill driva din affärsidé vidare

Vem kan ansöka?
Du som är född 2001–2003, folkbokförd i Ulricehamns kommun och lämnar års-kurs 9 eller går på gymnasiet kan söka sommarlovsentreprenör.

Så här går det till
Du kommer att kallas på en intervju/ obligatoriskt informationsmöte där du får en möjlighet att bolla tankar kring affärsidéer, samt få reda på vad som förväntas av dig.

Obligatorisk kick off
Programmet startar med fem dagars obligatorisk utbildning den 17, 18, 19, 24 och 25 juni där du får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för ditt företag. Efter kick-off veckan är du certifierad ferieentreprenör. Du får ett startkapital på 2 500 kr och en försäkring som gäller under din tid som företagare.

Starta ditt företag
Du startar upp ditt företag och börjar sälja den produkt eller tjänst du har som idé! Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar men du bör vara aktiv och driva ditt företag i minst tre veckor. Bra att veta: om du tjänar mindre än 19 670 kr/år behöver du inte betala skatt.

Kick-out
Den 5 och 6 augusti samlas vi och tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren och du får ditt diplom. Då avslutas också ditt företag i ferieentreprenörsformen. Vill du fortsätta med att driva ditt företag, kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det på!

Vill du veta mer?
Kontakta projektledaren Ulla Zander mobil 0706-73 37 56 eller Charlotte H Svensson på Näringsliv Ulricehamn AB, 0766-43 59 67, om du vill veta mer om hur det är att vara ferieentreprenör.

Ansökningsperioden är 1–20 mars 2019.
Ansök här: https://feriebas.se/ulricehamn/

Kommunala ärenden

Vi lotsar dig in i kommunen! Vi hjälper dig som företagare med kommunala ärenden, så som bygglov eller tillstånd, och ser till att du har en enkel väg in till kommunen för en smidig etablering.

Infartsskyltar

För att marknadsföra Ulricehamn för förbipasserande samt att visa bredden och mångfalden i det utbud som ges i Ulricehamn finns två stycken infartsskyltar vid v40, en i västra riktningen och en i östra. Skyltarna är ett komplement till övriga informationskanaler. Läs våra riktlinjer om att få synas på infartsskyltarna här.

Nyheter

Håll dig uppdaterad om vad som händer, både i Ulricehamn och hos oss på Näringsliv Ulricehamn AB. Med vårt nyhetsbrev får du information om aktiviteter och träffar, samt kan läsa om nyheter som är intressanta för dig som företagare.

Personuppgifter som lämnas i samband med prenumerationer av vårt nyhetsbrev sparas bara så länge som du är prenumerant. När du avanmäler dig raderar vi dina personuppgifter.