Starta företag i sommar!

Att vara egen företagare under sommarlovet är garanterat roligt, samtidigt som det är en merit för framtiden. Som Sommarföretagare i Ung Drive i Ulricehamn får du lära dig att driva ett eget företag, du arbetar självständigt och bestämmer dina arbetstider.

Som Sommarföretagare får du

  • Utbildning i företagandets grunder
  • Tips, inspiration och experthjälp såväl före som under sommaren
  • Ditt företag får ett startkapital på 2 000 kronor för att komma igång med verksamheten
  • Kontakter till företag och redan etablerade entreprenörer
  • Insikter och praktisk erfarenhet av företagande, ekonomi, lagstiftning, marknadsföring, försäljning, affärsidéarbete m.m.
  • Hjälp med eventuell redovisning av skatter och avgifter
  • Stöd om du vill driva din affärsidé vidare

Vem kan ansöka?

Du som är född 2002–2004, folkbokförd i Ulricehamns kommun och lämnar årskurs 9 eller går på gymnasiet kan söka Ung Drive.

Så här går det till

Du kommer att kallas på en intervju/ obligatoriskt informationsmöte där du får en möjlighet att bolla tankar kring affärsidéer, samt få reda på vad som förväntas av dig.

Obligatorisk kick off

Programmet startar med fem dagars kickoff i mitten av juni där du får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för ditt företag. Efter kick-off veckan är du certifierad ferieentreprenör. Du får ett startkapital på 2 000 kr och en försäkring som gäller under din tid som företagare.

Starta ditt företag

Du startar upp ditt företag och börjar sälja den produkt eller tjänst du har som idé! Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar men du bör vara aktiv och driva ditt företag i minst tre veckor.

Kick-out

I början av augusti träffas vi och tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren. Då avslutas också ditt företag i. Vill du fortsätta med att driva ditt företag, kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det på!

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om Ung Drive www.ungdrive.se/academy eller ring Charlotte H Svensson på Näringsliv Ulricehamn AB, 0766-43 59 67, om du vill veta mer om hur det är att vara ferieentreprenör.

Ansökningsperioden är 1–20 mars 2020

Ansök här: https://feriebas.se/ulricehamn/?ansokan=83dcefb7

Se filmen om Ung Drive

För mer information, kontakta:

Lotta Hermansson Svensson - personal

Charlotte Hermansson Svensson
Landsbygdsutvecklare

Telefon: 0321-59 59 67
charlotte.svensson@nuab.eu

Arbetar med landsbygdsutveckling och är kontaktperson mot Landsbygdsalliansen och övriga utvecklingsgrupper i Ulricehamns Kommun.