Ung Drive 2020

Att vara egen företagare under sommarlovet är garanterat roligt, samtidigt som det är en merit för framtiden. Som Sommarföretagare i Ung Drive i Ulricehamn får du lära dig att driva ett eget företag, du arbetar självständigt och bestämmer dina arbetstider.

Det har startats ett antal företag i Ulricehamn under sommaren och vi fick en pratstund med Victor Grönberg som har tagit fram Ulricehamnsrundan, en bild och stadsorientering i Ulricehamn:
– Jag ville hitta på något som man kan göra på hemmaplan nu när man inte ska resa så långt. Vi har många fina och spännande platser i Ulricehamn. Jag fick se nya sidor och platser av Ulricehamn så det var roligt att ta fram denna.

Bilderna har han tagit själv och kartan är över Ulricehamn där tanken är att man går runt till de markeringar som finns för att sedan titta vilken bild som passar vart. Den köps med fördel hos Ulricehamns Turistbyrå och kostar 100 kronor. När man är klar med rundan lämnar man in den på Turistbyrån och då har man chansen att vinna ett pris från någon av Victors 14 sponsorer.

Unic Training – Ida, Emilia och Elsa gör en sportväska i Ulricehamn

De tre tjejerna Ida, Emilia och Elsa ville starta ett företag inom träning och hälsa och valet föll på en träningsväska. Det lite speciella med denna väska är att varje väska innehåller ett träningsprogram, olika övningar och vad man ska tänka på inom träning. Det finns 3 väskor att välja på där en av dem är en handlingsväska medans de andra två är mer lämpade för träning. Du kan handla direkt på deras hemsida unictraining.se och delar av överskottet går till organisationen Min Stora Dag. Se filmen när de berättar om sitt företag nedan:

För mer information, kontakta:

Lotta Hermansson Svensson - personal

Charlotte Hermansson Svensson

Landsbygdsutvecklare

Telefon: 0321-59 59 67
charlotte.svensson@nuab.eu

Arbetar med landsbygdsutveckling och är kontaktperson mot Landsbygdsalliansen och övriga utvecklingsgrupper i Ulricehamns Kommun.