Ung Drive Academy 2021

Ta chansen och starta ett eget företag under sommarlovet! Att vara egen företagare är garanterat roligt och självklart en merit för framtiden. 

Som sommarföretagare i Ung Drive Academy i Ulricehamn får du lära dig att driva ett eget företag, du arbetar självständigt och bestämmer dina arbetstider. Du kan starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning samt ett startkapital får du som deltagare starta upp egen affärsidé som du sedan förverkligar under sommarlovet – med hjälp av riktiga entreprenörer. Utöver detta kommer du att utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Som sommarföretagare får du:

  • Utbildning i företagandets grunder
  • Tips, inspiration och experthjälp såväl före som under sommaren
  • Ditt företag får ett startkapital på 2 000 kronor för att komma igång med verksamheten
  • Kontakter till företag och redan etablerade entreprenörer
  • Insikter och praktisk erfarenhet av företagande, ekonomi, lagstiftning, marknadsföring, försäljning, affärsidé med mera.
  • Hjälp med eventuell redovisning av skatter och avgifter
  • Stöd om du vill driva din affärsidé vidare

Läs mer om Ung Drive Academy här!

Vem kan söka?

Du som är folkbokförd i Ulricehamns kommun och som går i årskurs 9 eller 1:a och 2:a året på gymnasiet.
Inga förkunskaper krävs!

Sista ansökningsdag är den 30 april 2021.

Du ansöker här!

Möt några tidigare deltagare

Under flera somrar har det startas företag i Ulricehamn. Sommaren 2020 tog Victor Grönberg fram Ulricehamnsrundan, en bild- och stadsorientering i Ulricehamn:
– Jag ville hitta på något som man kan göra på hemmaplan nu när man inte ska resa så långt. Vi har många fina och spännande platser i Ulricehamn. Jag fick se nya sidor och platser av Ulricehamn så det var roligt att ta fram denna.

Bilderna hade han tagit själv och kartan är över Ulricehamn med markeringar för att sedan hitta vilken bild som passar till vilken markering. Den fanns sedan att köpa hos Ulricehamns Turistbyrå och kostade 100 kronor. Personerna som köpte den hade sedan chans att vinna ett pris från någon av Victors 14 sponsorer.

Unic Training – Ida, Emilia och Elsa gjorde en sportväska

De tre tjejerna Ida, Emilia och Elsa ville starta ett företag inom träning och hälsa, valet föll på en träningsväska. Det speciella med denna väska är att varje väska innehåller ett träningsprogram, olika övningar och vad man ska tänka på inom träning. Det finns 3 väskor att välja på, en av dem är en handlingsväska medans de andra två är mer lämpade för träning. De tog även fram en hemsida för deras produkter unictraining.se. Delar av överskottet gick till organisationen Min Stora Dag. Se filmen när de berättar om sitt företag nedan:

Välkommen kontakta oss!

Patrik Andersson

Landsbygdsutvecklare

Telefon: 0321-59 59 67
patrik.andersson@nuab.eu

Arbetar med landsbygdsutveckling och är kontaktperson mot Landsbygdsalliansen och övriga utvecklingsgrupper i Ulricehamns Kommun.