Cityindex Ulricehamn 2019

Stadskärnan har alltid genomgått förändringar. Händelser och trender som e-handelns framväxt, externhandelns tillväxt och coronapandemin har dock gjort att förändringen i stadskärnor sker snabbare nu än kanske någonsin tidigare. Hur våra stadskärnor påverkas och hur framtidens stadskärna ska se ut är därför återkommande frågor som diskuteras av såväl media och politiker som medborgare och företag. Cityindex är ett samarbete mellan HUI Research och Fastighetsägarna och syftar till att besvara frågan om hur stadskärnorna utvecklas, och hur framtiden kan komma att se ut.

Under våren 2019 inledde Fastighetsägarna ett samarbete med HUI Research avseende Cityindex. Cityindex syfte är att beskriva utvecklingen inom detaljhandeln, men kartläggningen omfattar även restaurangnäring, hotellbransch och kommersiella servicefunktioner inom respektive stadskärna. Inledningsvis omfattade Cityindex Stockholm, Göteborg, Malmö och ytterligare 16 städer. Under 2018 växte kartläggningen till att omfatta alla Sveriges städer. Under 2019 klev Fastighetsägarna in som uppdragsgivare och har talesmannaskapet för Cityindex och utvecklingen i Sveriges stadskärnor. 2020 uppdaterades alla avgränsningar för stadskärnorna och antalet stadskärnor växte till 107.

Här nedan följer utdrag ur cityindex för Ulricehamn – för att få rapporten i sin helhet, Klicka här eller kontakta Centrumledare Linda Fritzson, hennes uppgifter finns längst ner på sidan.

För mer information kontakta:

Linda Fritzon - personal

Linda Fritzson
Handelsstrateg

Telefon: 0321-59 59 69
linda.fritzson@nuab.eu

Arbetar med och för utveckling av handeln i Ulricehamn. Ansvarar för samt arrangerar event och aktiviteter för Ulricehamns Cityförening.