Handel och handelsutveckling

Vi jobbar aktivt med att utveckla kommunens handel och handelsutveckling. Detta sker i ett nära samarbete med lokala fastighetsägare och handlare från olika delar av kommunen. Detta gör att vi har bra möjligheter med både mysig småstadsshopping inne i Ulricehamn eller Gällstad – den lilla shoppingbyn med de stora varumärkena!

Besök även gärna några av våra mysiga gårdsbutiker ute på landsbygden. Bygden erbjuder dessutom ett brett utbud av lokalproducenter. Året om finns det goda möjligheter till shopping med tradition och kvalité.

Vårt uppdrag inom handel

 • Evenemang

  Tillsammans med Cityföreningen anordnar vi evenemang i centrum under året som till exempel vår- och höstmarknader, tjejkvällar, smaka på Ulricehamn och diverse aktiviteter.

 • Fastighetsägargrupp

  Vi jobbar med att skapa ett nätverk mellan fastighetsägare, cityföreningen och kommunen för att aktivt arbeta med fastighetsfrågor som gäller fastigheterna på gågatan som till exempel uthyrning.      

 • Affärsskolan

  Vårt syfte med affärsskolan är att deltagarna ska få en ökad affärsförståelse, kunskap och vad som driver lönsamhet och försäljning i deras verksamhet. Vi vill även nå en bra sammanhållning och kommunikation mellan aktörerna på gågatan och i Gällstad.

 • Vision för Ulricehamns Centrum

  Vi tar fram en gemensam vision för hur Ulricehamns centrum ska utvecklas med Näringsliv Ulricehamn, Cityföreningen, Ulricehamns kommun och fastighetsägarna står bakom och förverkligar.

Shopping i Ulricehamn

Året om finns det goda möjligheter till shopping med tradition och kvalité. Att handelstraditionerna i staden har anor sedan medeltiden gör det mer intressant då gamla kulturmiljöer blandas med dagens aktuella utbud.

Låt dig inspireras av ett varierat utbud av fräscha unika affärer och välkända butikskedjor. Genom vårt kunnande, service och trevliga bemötande ser vi till att du får det du söker.

En kvinna som tittar på kläder i en butik

Shopping i Gällstad

I Gällstad föddes det textila Sverige. Det var här man redan i början av förra seklet började sticka och sy plagg. Kläder som knallarna sedan packade på först cyklar – och senare i sina bilar, och åkte landet runt och sålde till alla och envar.

Nu är det tvärtom – shoppingsugna kommer till Gällstad – för de kan det där med textil.  Det sitter i deras gener näst intill. En sak de lärt sig är att sälja kvalitet. Det lönar sig alltid i längden.

En butik i Ulricehamn men jeans i förgrunden

Shopping i gårdsbutiker

I Ulricehamns kommun finns det rikligt med charmiga gårdsbutiker. I många av dem kan du handla mathantverk och inredning eller slå dig ned och ta en fika. Försäljning av lokala produkter och närproducerat.

Här har vi samlat våra gårdsbutiker och du kan även läsa mer om REKO-ring.

Bröd i hyllor

Se filmen om Shopping i Ulricehamn City

Se filmen om Shopping i Gällstad

Välkommen kontakta mig!

Linda Fritzon - personal

Linda Fritzson

Handelsstrateg

Telefon: 0321-59 59 69
linda.fritzson@nuab.eu

Arbetar med och för utveckling av handeln i Ulricehamn. Ansvarar för samt arrangerar event och aktiviteter för Ulricehamns Cityförening.